Bakkerij Meeus - Mario en Peggy
OuvertBakkerij Meeus - Mario en Peggy
Livraison chez vous?
Aperçu Chercher
À propos
Wij zijn een kleine ambachtelijke bakkerij die zich elke dag inzetten om de mensen verse vernieuwende producten aan te bieden .
Van kleins af is bakker Mario al gebeten door een microbe , de bakkersmicrobe . Zijn eerste handelingen werden door zijn grootmoeder aangeleerd . Op mijn 10 jaar , het jaar 1982 kondigde ik al aan dat ik later bakker zou worden . Net zoals mijn vrienden politie agent of brandweer zouden worden , werd ik ook niet echt serieus genomen door mijn familie . ja ja , manneke , gij wordt bakker zegden ze dan met een lach . Maar toen de vraag in de zesde klas op het einde van het school jaar door de juffrouw weer gesteld werd , was zijn antwoord nog altijd het zelfde . Ik word bakker . Zijn ouders vonden dit zo’n rare keuze en lieten hem het eerst jaar naar de vakschool hout – metaal volgen , maar nu wist hij nog veel zekerder wat hij niet wilde doen en bleef zijn eerste gedachte herhalen . De bakkersschool van Geel was de eerste stap naar zijn droom . Hij leerde hier de eerste basis begrippen , grondstofkennis en een pak theorie die nu nog soms van toepassing is . Al vlug wilde hij zijn kennis verbeteren door bij een echte bakker te gaan werken in de weekenden . En niet zo maar de eerste de beste , maar bij bakkerij Meeus . Bij de stichter Anna en Andre Meeus en zijn zoon Louis Meeus mocht hij op zijn 15 beginnen in de weekenden en de vakantie . Hij wist vooraf al door de vele verhalen die op school de ronde gingen , dat het er hier streng aan toe ging .Maar ik kan alleen maar leren van de besten , en de rest nemen we er maar bij dacht hij . Na een half jaar het school en het weekeindwerk gecombineerd te hebben , wilde hij zich volledig storten op de praktijk en liet zich overhalen om op leercontract te gaan . 1 dag school en de rest van de week doen wat hij het liefst deed .
Hij kan over die periode nog een hele tijd vertellen , maar het klopte dat hij hier echt zeer streng aangepakt werd . Maar met respect . Respect voor het beroep maar vooral respect voor de klanten . De producten moeten af zijn en langs de andere kant altijd denken dat het nog beter kan en beter moet worden . Dit heeft An en louis Meeus ook zo verder gedaan samen met 2 gasten waar ik er één van was .
Peggy , het gezicht van de winkel heeft een horeca opleiding heeft zich op zeer korte termijn helemaal ingewerkt in de bakkerswereld en verzorgd elke dag met veel oog voor detail de winkel . Ook zijn heeft via leercontract het werken in stres omstandigheden goed onder de knie . Haar doel is om de winkel een hele make over te geven . Anno 2020 ! Hiervoor heeft ze zich vooral toegelegd op heel veel voorverpakte producten en pralines aanbieden van top kwaliteit die feestelijk verpakt worden in seizoen verpakking ! Het leiding geven van een klein team was de grootste uitdaging voor ons . Dit hebben we beiden nooit gedaan , alleen maar ondergaan .
Nu zijn we 6 jaar verder en hebben we een nieuwe winkel gezet om onze producten nog beter te kunnen presenteren naar onze klanten . Met deze vernieuwing hebben we een paar oude recepten terug naar boven gehaald zoals de sandwich die terug een echte botersandwich genoemd mag worden .
De specialiteiten zijn onze 3 Femsa broden , ons huismerkbrood . We hebben hierin Femsa wit , grof en femsa zwart . Maar nog meer en veel langer gekend is onze chocomousse en kaastaart . Deze twee taarten , samen met nog 65 andere taarten maken elke dag deel uit van ons gamma .
Maar wat ook niet mag worden vergeten zijn onze medewerkers .
In de bakkerij werk ik samen met Geert die vooral het brood en pistolets verzorgd en dit met een grote gedrevenheid naar perfectie doet . De juiste man voor dat werk in onze bakkerij . Ook hebben we een halftijdse kracht , Jaro , die overal een beetje bijspringt zodat alles vlotjes blijft verlopen .
In de winkel hebben we 4 vaste medewerkers Natalie, Nancy, Kristel En nog een Kristel In het weekeinde hebben we Caro de dochter van Kristel . Zij komt als studente een centje bijverdienen op zaterdag en de vakanties .
Dan hebben we ook Uslami , onze poetsvrouw . Zij zorgt er voor dat wij het hele jaar door in een propere omgeving kunnen werken . Ook weer iemand die perfectie nastreeft . Wij laten elk jaar onze werkruimte controleren door een externe firma op hygiëne en behalen elk jaar een beetje meer punten omdat wij onze mensen aansporen dit ernstig te nemen en telkens te blijven verbeteren . Onze score is nu 94% , en de toegelaten score moet maar 65 % zijn .
Kort gezegd , wij hebben een TOP TEAM
Planning particulier pour les jours suivants:
- 1 janvier 2025 - 2 janvier 2025: 1 en 2 januari zijn we gesloten
Horaires d'ouverture
Changement d'horaires:
- 1 janvier 2025 - 2 janvier 2025: Fermé
Lu - Ve |
07:00 - 18:00
|
Samedi |
07:00 - 16:00
|
Dimanche |
Fermé
|
Horaires de retrait
Changement d'horaires:
- 31 décembre - 1 janvier 2025: 07:00 - 14:00, Commandez 5 jours à l'avance jusqu'à 17:00
- 1 janvier 2025 - 2 janvier 2025: Fermé
Lundi |
07:00 - 18:00
Commandez 1 jour à l'avance jusqu'à 17:00
|
Mardi |
08:00 - 14:00
Commandez 1 jour à l'avance jusqu'à 17:00
|
Me - Ve |
07:00 - 18:00
Commandez 1 jour à l'avance jusqu'à 17:00
|
Samedi |
08:00 - 15:00
Commandez 1 jour à l'avance jusqu'à 14:30
|
Dimanche |
Service indisponible
|